Voeding & sport

Gezond leven is voor iedereen belangrijk. Als je gezond eet dan geeft dit gelijk resultaat in je welbevinden. Ook bewegen is erg belangrijk voor een gezonde leefstijl. Of je nu sport om te winnen, voor de gezelligheid of om in een goede conditie te blijven, trainen is belangrijk voor iedereen. Voeding levert de energie en de bouwstoffen voor inspanning, herstel en groei. Wij bieden producten aan die je kan ondersteunen in je voeding in combinatie met sport. Klik HIER om naar de webshop te gaan.  Gezond eten betekent een goede keuze maken welke voedingsmiddelen je eet.

Bewust en gezond omgaan met je voedsel

Wil je gezond en bewust gaan eten, dan zal jij je eerst bewust moeten worden van je eventuele slechte eetgewoontes. Want als het om eten gaat, dan stopt iedereen wel eens onbewust wat eten in zijn of haar mond. Pas als jij je bewust wordt van wat je dagelijks in je mond stopt wordt het gemakkelijk om bewust en gezond te eten.

 

Onbewuste en slechte eetgewoonten

Twee keer op scheppen! Waarom schep je twee keer op als je aan één vol bord ook voldoende hebt? Maak er een gewoonte van om maar één keer op te scheppen. Is bovendien ook goed voor de slanke lijn.

 

Trek om te snoepen en te snaaien? 

Duik dan niet meteen in de kast, maar zoek afleiding; maak een wandeling, lees een boek, bel een vriend(in) of ga opruimen! Lukt dit niet, trek dan geen zak chips open maar eet een stuk fruit! Kun je de verleiding toch niet weerstaan, geniet er dan van!

 

Eten voor de TV? 

Je bent de hele dag bewust bezig, maar als je voor de tv zit, dan komt het moeilijke moment. Je weet dat je in de keukenkastjes wat lekkers hebt liggen en de verleiding wordt steeds groter. Wat dan? Zorg dat je tijdens het avondeten voldoende eet, je kunt beter met een iets te vol gevoel van tafel gaan dan een uurtje later je volstoppen met allerlei ongezond en calorierijk voedsel.

 

Ga je eten, geniet er dan van! 

Dek de tafel mooi, kauw en proef je eten goed. Zo ontdek je de echte smaak van je voedsel, bovendien krijg je zo meer voedingsstoffen binnen. Hoe beter je het voedsel kauwt hoe eerder je vol zit, wat dus ook weer goed is voor de slanke lijn.

 

Neem de tijd voor je boodschappen! 

Ga je boodschappen doen, leg dan niet alle producten klakkeloos in je winkelwagentje, maar neem de tijd om de etiketten te lezen. Zo wordt je een stuk bewuster van wat er allemaal in ons voedsel zit.