Gestoomde kabeljauw, met quinoa en roerbakgroenten saus van kwark en tomaat.

Gestoomde kabeljauw, met quinoa en roerbakgroenten saus van kwark en tomaat.

Ingrediënten 

 

150 gr Quinoa

1 Courgette

1 Ui

2 Wortel

2 Tomaat

Italiaanse kruiden 

200 gr Kabeljauw

kwark

Bereidingswijze

Zet  de oven aan op 180 graden.

Doe wat ui, knoflook en olijfolie in een ovenschaal el leg de kabeljauw hierop.

Strooi wat Italiaanse kruiden op de kabeljauw en zet deze in de oven dit duurt ongeveer 20 minuutjes

Kook ondertussen de quinoa gaar in wat groententenbouillon.

Snijd de wortel, ui en courgette mooi fijn en bak deze ligt aan in een ruime pan.

Als de groentes gaan zweten voeg je de afgekookte quinoa toe en maak je het geheel op smaak.

Snij de tomaat in kleine stukjes en doe deze in een pan en roer deze warm.

 Voeg  hierbij wat kwark, peper en zout toe.

Als de kabeljauw klaar is schep je deze voorzichtig uit de ovenschaal en leg je deze op de quinoa.

Een goede schep saus met tomaat erbij en je hebt een heerlijke maaltijd 

Geniet er van!



Spaghetti niçoise

Spaghetti niçoise

Ingrediënten 

 

150 gram volkoren spaghetti

2 eieren

0,5 citroen

200 gram sperziebonen

1 blikje tonijn (op olie)

20 gram zwarte olijven, zonder pit gehalveerd

40 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden

2 ansjovisfilets, in stukjes gehakt

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in een grote pan kokend water.

Kook de eieren in zo’n 8-10 minuten. Laat ze schrikken en snijd ze in 4 partjes.

Snijd de sperziebonen door de helft en kook ze kort, ze mogen nog knapperig zijn.

Rasp de citroenschil heel fijn en pers de citroen uit.

Doe de tonijn met de olie in een kom en voeg de tomaten, ansjovis en de kappertjes toe. Besprenkel alles met citroensap en strooi er 1 theelepel citroenrasp en 2 eetlepels peterselie bij.

Spoel de spaghetti af met wat koud water. Roer de pasta voorzichtig door het tonijnmengsel.

Verdeel het over diepe borden en garneer met de eieren en peterselie.

 

 

Geniet er van!



Bonenschotel met broccoli en mozzarella

Bonenschotel met broccoli en mozzarella

Ingrediënten 

2 pot bonen van 700 gr

2 broccoli

6 aardappels

2 uien

2 courgettes

2 rundersaucijs

2 bol mozzarella of 12 kleine bolletjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd de broccoliroosjes van de steel en snijd de steel in kleine blokjes, kook de broccoli beetgaar.

Snipper de ui en was de courgettes.

Snijd de courgette in blokjes.

Schil de aardappels en snijd hier ook blokjes van.

Verwijder het velletje van de rundersaucijs. Snijd de rundersaucijs in plakjes

Zet een pan met wat olie op het vuur en braad de plakjes rundersaucijs kort aan.

Voeg de ui, courgette en aardappels toe en bak even kort mee.

Vet een ovenschaal in met wat olie of boter.

Giet de broccoli af en voeg toe aan de pan met saucijzen.

Spoel de bonen in een vergiet af onder koud water en voeg ook bij de rundersaucijs en broccoli.

Schep goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de bonenschotel daarna over in de ovenschaal.

 

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel dit over de ovenschotel. Schuif de bonenschotel met broccoli en mozzarella nog voor 20 minuten de oven in.

 

 

Geniet er van!