Suikervrije salade rijk aan eiwitten

Suikervrije salade rijk aan eiwitten

Ingrediënten

1 grote of 3 kleine kropjes romeinse sla

2 Kipfilet

100 gr Amandelen

4 Gekookt ei

250 gr Mozzarella

1 rode ui

10 Cherrytomaatjes

 

Voor de dressing

200 gr magere kwark

Citroensap

Peper

Zout

Kappertjes

bieslook 

Bereidingswijze
  • Snij de sla in grove stukken en was deze.
  • Snij de kip en bak deze in de pan en blus dit af met een beetje citroen.
  • Hak de amandelen en snij ringen van de rode ui.
  • Droog de sla in een sladroger en doe dit in een grote kom.
  • Maak dressing van kwark, fijn gesneden bieslook en kappertjes en breng dit op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Meng de dressing door de sla.
  • Snijd de mozzarella in stukken en verdeel dit op de salade.
  • Voeg de rest van de garnituren ook over de salade.
  • Wil je croutons op je salade dan kun je altijd volkoren brood toasten en deze in stukken  snijden.
  • Zo heb je een heerlijke eiwitrijke  salade.

Geniet er van!



Wortel pompoen  gember soep

Wortel pompoen  gember soep

 Ingrediënten voor 4 personen

 

250 gram wortel.

250 gram pompoen.

2 teentjes knoflook.

2  uien.

2 eetlepels verse gember.

2 eetlepels kokosolie.

1 theelepel komijnpoeder.

1 theelepel gram masala.

1/2 theelepel zout.

750 ml water.

Bereidingswijze

 

Hak de uien in ringetjes. Verwarm dan de kokosolie in een pan. Doe de ui en een snufje zout erin en leg de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 20 minuten zachtjes zweten. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn, en hak de wortels en pompoen in grove stukken.
Voeg, als de ui mooi zacht en zoet is geworden, de knoflook en gember toe, samen met alle specerijen. Bak het even een minuutje mee. Doe dan de pompoen, wortels, water en het water erbij. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 20 minuten sudderen.
Als de wortel en pompoen goed zacht is geworden, kun je de soep pureren met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Serveer de soep met wat verse peterselie, en eventueel een zelfgebakken broodje of cracker.

 

Geniet er van!



Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep

Ingrediënten

 

1 pompoen (400 gram)

1 liter water

1 kleine ui

3 plakjes verse gember

4 takjes koriander

2 theelepels kerriepoeder

1 eetlepel olie

0,5-1 gedroogd pepertje

2,5 dl kokosmelk/room 

Bereiding

 

Schil de pompoen en snij deze in kleine blokjes.

Kook 1 liter water.

Snij de ui, knoflook, gember en koriander en fruit deze in de olie.

Fruit het kerriepoeder in een soeppan.

Voeg de pompoen toe en laat 2 minuten koken.

Voeg het water, het verkruimelde pepertje en de kokosroom toe.

Laat dit 15 minuten koken.

Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer.

Breng de soep weer tegen de kook.

Serveer de soep met een klein takje koriander.

 

Geniet er van!



Bonensalade met tonijn

Bonensalade met tonijn

Ingrediënten 

300 gram rode kidneybonen

1 blikje tonijn op water

400 gram sperziebonen

1 appel

½ kleine rode ui

2 augurken

2 gekookte eieren

 

Voor de dressing

1 eetlepel verse peterselie

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

snufje peper

snufje zout

Bereidingswijze

 

  • Laat de rode kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de appel en augurk in blokjes.
  • Snijd de halve rode ui fijn.
  • Snijd de eieren in vieren.
  • Meng de kidneybonen, appel, tonijn, augurk, ui en sperziebonen
  • met elkaar in een schaal.
  • Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olijfolie, azijn en wat peper en zout
  • in een schaaltje.
  • Schep de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over 2 borden of 2 lunchbakjes en voeg als laatst de eieren toe.

 

Geniet er van!



Spelt boterham, hüttenkäse en pesto

Spelt boterham, hüttenkäse en pesto

Ingrediënten 

4 (spelt)boterhammen

8 eetlepels hüttenkäse

2 eetlepel pesto

10 cherrytomaten

 

 

snufje peper

snufje zout

Bereidingswijze

 

Besmeer de boterhammen met de pesto.

Verdeel de hüttenkäse en leg hier bovenop de gehalveerde cherrytomaten.

Tip: het brood mag ook getoast zijn.

 

 

Geniet er van!



Snelle gezonde lunchsalade met peulvruchten

lunchsalade met peulvruchten

Ingrediënten 

2 flinke handen sla

1 blikje bonenmix tricolore (kikkererwten, rode kidneybonen, witte bonen en   limabonen)

1 avocado

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamico azijn

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd

 

Bereidingswijze

 

Leg op elk bord een flinke hand sla.

Spoel de bonenmix af om toegevoegd zout te verwijderen.

Snijd de avocado in blokjes.

Hussel alles door elkaar en verdeel over de sla

Maak een dressing van de olijfolie, honing, mosterd en balsamico azijn

Breng eventueel op smaak met snufje peper en zout. Giet over de salade

 

 

 

Geniet er van!



Kruidige maaltijdsoep met linzen en zoete aardappel

Kruidige maaltijdsoep met linzen en zoete aardappel

Ingrediënten 

2 uien

2 theelepels komijn

1 theelepel chilivlokken

2 eetlepel kokosolie

750 gram wortelen, in stukjes

450 gram linzen

700 gram zoete aardappel, in stukjes

3 liter water

6 eetlepels volle Kwark

 

Bereidingswijze

 

Verhit in een soeppan de olie. Voeg de ui en specerijen toe en roer totdat de ui zacht is

Voeg de aardappel, wortelen en linzen toe. Roer kort door.

Voeg het water toe. Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen

pureer het geheel met een staafmixer. Verdeel de soep over je kommen en voeg aan iedere kom een klodder volle kwark toe

 

 

 

Geniet er van!