Bananenpannenkoek met kwark en rood fruit

Bananenpannenkoek met kwark en rood fruit

Ingrediënten

 

1 stuks Banaan 

2 stuks Eieren 

Handje haversmoutvlokken

 ¼ tl Vanillepoeder 

2 el Kokosolie 

150 g Magere kwark 

Handje rood fruit 

Bereiding 

 

Pureer de banaan met de eieren en vanille in een kom tot een glad beslag.

Doe de havermout erbij en meng goed. Voeg eventueel wat kaneel toe aan het mengsel.

Laat het mengsel een minuut of 5 staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen.

Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin telkens 3 kleine pannenkoekjes tegelijk.

Houd het vuur middel-laag, anders branden de pannenkoekjes aan.

Bak ze in 1-2 minuten per kant goudbruin.

Stapel de pannenkoekjes op elkaar op een bord.

Doe tussen de pannenkoekjes steeds een schep kwark met rood fruit.

 

Geniet er van!



Mug Cake

Mug Cake

Ingrediënten

 

2 bananen  

2 eieren

100 gram havermout

2 eetlepels pindakaas (optioneel)

 

 

Topping 

kaneel 

Rood fruit

granola  

Bereiding 

Prak de bananen fijn in een kommetje.

Kluts de eieren er door

Roer de havermout goed door het mengsel.

 

 

Je basis is nu klaar

 

Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet het over in een 2 ingevette mokken. Pas op dat mokken niet helemaal vol zijn.

Zet ongeveer 4 minuten in de magnetron.

Keer de mokken om op een bord of eet zo uit de mok.

Tip: heerlijk met een schepje kwark, soja- of Griekse yoghurt, blauwe bessen en wat kaneel.

 

Geniet er van!



Kwark met granola en appel

Kwark met granola en appel

Ingrediënten

200 - 300 gram magere kwark

25-30 gram granola

1 appel

 

 

 

Bereiding 

meng de ingredienten door elkaar. om je ontbijt wat aantrekkelijker te maken kun je er ook voor kiezen voor een wat gezelliger opmaak zoals op de foto is weergegeven.

 

Dit ontbijt is razendsnel klaar.

 

Geniet er van!



Havermoutpap

Havermoutpap

Ingrediënten

180 gram havermout

400 ml melk  

2 appels

2 theelepels kaneel

40 gram gehakte noten

 

 

Bereiding 

 

Meng de havermout, kaneel, de melk en de appel en verdeel dit over 2 bakjes en zet in de koelkast voor maandag- en dinsdagochtend. Voeg de noten toe vlak voordat je gaat eten.

 

Dit ontbijt is razendsnel klaar.

 

Geniet er van!